Friday, January 30, 2009
~ Sakit perut ~
sehari dua ni aktiviti harian aku rasa mcm tak best.. perut ni rasa cane tah. nak kata sakit perut tu tak gak but rasa mcm kembung je.. tidur malam pun rasa mcm tak best je. jadi menggelisah.. golek sana x kena golek sini x kena gak.. ni sume penangan sambal kicap power gaban aritu le.. memang power giler pedasnya sambal kicap tu till proses perut ni jadi tak tentu hala.. i dont like this feelin.. nak buat keja pun jadi x best. tapi time main badminton ok plak takde sakit p0ns.. hmmm.. memacam tul... so far just minum eno halia tu je but still takde pepe perubahan. kepada sesape yg ada idea on how to get rib of this prob, please le yea lemme know.. kalau mujarab nanti aku banja.. huhuhu.. sekian post utk kali ni, wassalam ..
posted by zoulle @ 10:42 AM   4 comments
Thursday, January 29, 2009
memori zulaikha..
tengah aku ronda2 tengok update kat blog ni tetiba terbaca sesuatu...

saya dedikasikan untuk zulaikha..
z- zulaikha hadir membawa ceria
u- untuk kebahagiaan ibu dan ayah''
l- lembaran baru telah bermula
a- akan tetapi cuma seketika
i- impian kini telah pun musnah
k- kau pergi jua mengadap Ilahi
h- hanya tinggalkan sekelumit memori
a- adilkah begini cara pemergianmu?
z- zalimnya makhluk bernama manusia
u- untuk apakah kekejaman ini
b- bayi kecil menjadi mangsa
a- angkara cuai pencetus musibah
i- iringilah perjuangan ini dengan doa
r- rentak kebenaran pastikan bergema!

lu memang hebat le bro... huhuhu..gua salut luuuuu... hihihi..
posted by zoulle @ 10:19 AM   5 comments
Frenship tag
tag ini dicurik dari blog kokin.. huhuhu..



marilah sesama kita meramaikan lagi kengkawan.. silalah amek frenship tag ni if u r my fren.. :)
posted by zoulle @ 10:02 AM   0 comments
Tagged... huahuahua
Amek tag ni kat koin nyer blog.. saja la nak jawab, sebab soklan sikit ja.. huhuhu..

Rules:
1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Deoderant : rexona/nivea
Toothpaste : oral B
Shampoo : rejoice rich
Razor : no razor.. pantang.. scissors only.. :)
Underwear : hmmm... any brand but maxi n boxer pants
Make up : i tak pakai make up le nyahhh
Perfume : for the time being ada CK Contradiction/Hugo Boss/Polo Blue/Bvlgari
Watch : G Shock
Car : Watchaaaa...
Airline : mas n air asia
Backpack/Purse/Wallet : braun buffel pouch bag + gorgie valentino wallet
Shoes : timberland/adidas/hush puppies
Sandals : crocs
Jeans : lots of levis n 2 evisu
Handbag : no handbag
Heels : no heels
Computer : samsung+clone desktop pc
Search Engine : google
TV Channel : 701, 551, 703(license to grill)
Cell Phone : SE tapi osak le skang ni
Beer : ginger beer aci tak? huahuahua
Soft Drink : a&w rut beer
Fast Food : mcD n Bege King
Pizza : all kind from dominos/island supereme of pizza hut
Cereal : cookie crisp
Chocolate : hershies
Ice cream : corn

Tags 5 people :
- kalau tak tag org lain bole tak? huhuhu..
- geng2 teratak yg belum di tag
- geng2 PMC sah2 diorang tak layan blog ni sume
- sesape je lah yg baca blog ni
posted by zoulle @ 9:41 AM   2 comments
Tuesday, January 13, 2009
Catur Bestari? Alahaiiii...
Berakhir sudah pertandingan catur bestari peringkat kebangsaan kat JB bebaru ni. Aku da buat yg terbaik tapi ada yg lagi baik dari aku so kiranya aku kalah le.. ehehehehe... Stay 2 hari kat Hotel puteri pacific, great hotel wif great food. Sumenya KFC support sampai nak makan apa kat dalam mini bar dalam bilik tu pun takpe. Cuma wifi je KFC tak support n ni le hotel pertama yg kena bayar kalau nak guna wifi sepanjang aku menginap kat puluhan hotel n resort kat mesia ni. Gym best, jacuzzi best but pool je kecik sket.

Yg menyertai pertandingan ni tersangatlah ramainya, ada approx 120 tables, satu table 5 org plus sorang banker.. Memang ramai giler.. Meet lots of new fren there.

JB mcm biasa, sibuk but tak sesibuk dulu coz banyak building da pindah ke nusajaya. kiranya still bole lagi le merempit dalam town jb tu. Lepak danga bay, stulang, beli dvd kat holiday plaza, pusing2 perling, makan kat 2 cawangan singgah selalu, beli jco donut kat city square n soping2 sket kat jusco teberau otw balik. kira ok le trip ni, full of fun n new experience n KFC plak bagi duit belanja 150 sowang.. abis buat beli mainan kat nurins je.

cuma satu je yg tak bestnya dalam trip ni.. otw balik kat sempadan mersing-kota tinggi kena tahan roadblock. memandu 120 dalam kawasan 60.. kautim punya kautim tak kena le sain surat saman tu tapi saman ekor akan dihantar balik ke umah. kena siap sedia le nak kena tazkirah dgn my mum nanti.. tak spoting le pacik pulis tu. bukan exceed banyak pun speed limit tu. 60 je. kalau lebih 100 ke takpe gak. tapi nak buat camna, diorang hold the law.

trimas diucapkan kepada supporter2 ku kat teratak, sowi le kalau diriku ini mengecewakan kalian, makaseh gak kat along azr n kak nana banja dinner di malam kedua, makaseh kepasa owner is250 tu bawak ronda n dinner di malam pertama. seram sehh naik keta tu.. n lastly enjoy the pics yg disnap sikit sebanyak masa kat sana. sowi le takde muka seniri as i'm not the type of person yg snap muka seniri.. huhuhu...



Banner pertendingan..


Persada Johor Bahru



Hotel penginapan..


Lobby

Ramainya peserta


Untuk info korang ni le catur bestari.. bukan catur yg ada king ngan queen tu


Dalam Persada tu

Melantak x hengatttt...

posted by zoulle @ 10:30 AM   6 comments
Tuesday, January 6, 2009
Banjir... Tolong.. tolonggg...
first day persekolahan... disambut riang oleh air banjir on the way nak g skool... happening giler... huahuahua... tadi b4 datang skool, antar irdina g skolah dulu... rasa mcm tua je bila anak da masuk skolah.. hehehehe... so kat sini ingin daku melampirkan sedikit gambir situasi banjir di jalan nak masuk skool ni.. eheheheh...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

akibat dari banjir ni, 4 kali kena redah air banjir sebab henjen mati dalam air, sekali melompat sampai basah abis baju sume sebab ada benda yg bergerak dalam air tu n berkali2 nyaris tergolek sebab jalan yg licin.. huhuhu.. pic tu sume amek semalam.. n arini da smakin ok.. air pun da mula surut. to newcomers kat my skool ni, welcome to both of you with hope dat u can cope wif our life here n enjoy the great time wif us..
posted by zoulle @ 9:19 AM   1 comments
about me
My Photo
Name:
Location: ~penang, kuantan, rome~, Malaysia

~under construction~

Post Terdahulu
Archives
Comments

Links
Template by
Blogger templates